Tomtekulla självplock av jordgubbar håller öppet under ett antal veckor varje sommar, då det är säsong. Tillgången av bär beror mestadels på vädret, och det är tillgången styr öppettider och även dagspriset.
Det lättaste är att hålla koll här på hemsidan och sociala medier för aktuell information om tillgång och pris, eller att ringa på jordgubbstelefonen.
Jordgubbar delas in i tidiga jordgubbar, mellantidiga jordgubbar och sena jordgubbar. De tidigaste jordgubbarna mognar i slutet på juni, mellantidiga jordgubbar i början på juli och de senaste mognar i mitten på juli.
De olika sorterna av jordgubbar bestämmer smaken, men även väder och vind har betydelse. Sol och värme ger sötare, godare bär än regn och rusk. Med längre dagar och svalare nätter mognar bären långsammare och blir godare.

Mörkt röda och ganska fasta, medelstora till stora bär. Mycket fin och söt smak.

Koniska bär med god och mycket söt smak som är mycket lättplockade.

Medelstora hjärtformade bär. Generöst söta och med mycket bärsmak.

Breda, knubbiga och hjärtformade bär med mörk och maffig smak.

Stora, hjärtformade och rundknubbiga bär med fin balans mellan friskhet och sötma.
